Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft chce vlastní oficiální open-source licence od LO - Jak už tu padlo, interní funkce bývají typicky...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2007 18:28

    LO (neregistrovaný)
    Jak už tu padlo, interní funkce bývají typicky nedokumentované, bez ohledu na platformu.

    Pokud tvrdíte, že bez nedokumentovaných funkcí nelze napsat konkurence schopný SW, tak to jistě i doložíte. Nebo se jedná jen o zvlášť zažranou urban legend?

    Aha, takže Windows jako platforma žádnou výhodu neposkytují. A jste si jistý, že věci typu color management napříč celým grafickým subsystémem, zobrazování a tisk (i barevný, s korektními barvami) před jedno API, komponentové API pro multimédia (MCI, DirectShow) apod. nejsou výhodou? Zkuste si napsat jednoduché účto pro Linux a pro Windows. Pro Windows to bude o tolik jednodušší. Dokumentace, nástroje (VS/VS.NET, ADO/ADO.NET), příklady, školení za babku na každém rohu... A samozřejmě licenční politika je rozhodující. Právě MS byl z prvních, kdo nechtěl veliké peníze za možnost napsat pro počítač program, a dal levně (až zdarma) nástroje, dokumentaci i školení. K tomu autory SW nikdo nenutí, aby uvolňovali zdrojáky svých aplikací pod GPL. To by totiž jejich business zabilo - a všichni to vidí, jen "komunita" strká hlavu do písku ;)