Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft koupil Xamarin, multiplatformní řešení pro C# od anonym069 - Java jednak nebyla už od začátku "dokončená" (např....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2016 16:20

    anonym069 (neregistrovaný)

    Java jednak nebyla už od začátku "dokončená" (např. podpora unsigned typů se neudělala, protože na to nebyl čas, a s postupem času by přidání bylo kvůli zpětné kompatibilitě by větší a větší problém). A jednak usnula na vavřínech – její vývojáři sami přiznávají, že se od JDK 1.5 hodně inspirovali v jiných jazycích, především v C#.

    A jestli je nebo není pozadu, to vůbec není vůbec podstatné pro management v enterprase prostředí, který o jejím použití rozhoduje. Např. u nás v některých starších projektech stále musíme trpět s JDK 1.4, a to ještě s ohledem na určitou kompatibilitu s JDK 1.3 kvůli proprietárnímu JVM pro embedded zařízení. Že bychom jako vývojáři rádi alespoň generické typy, v tomhle případě rozhodně není argument. V novějších projektech jsme sice před asi třemi čtyřmi lety "už" přešli na JDK 1.6, a také u ní určitě ještě pár let zůstanem.

    Na druhou stranu, sám za sebe bych si také vybral Javu, ale ty důvody jsou jiné (respektive stejné jako u toho managementu) – široká komunita, nespočet volně dostupných knihoven i vývojové infrastruktury, standardizovaná řešení, přenositelnost, a také docela dobrá jistota, že se alepoň v nejbližších (10+) letech nestanu osamělým vyvrhelem na okraji společnosti ;-)