Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft nechce podporovat WebGL od Lael Ophir - Jenže ony jsou podepsané i ty executables typu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2011 16:11

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Jenže ony jsou podepsané i ty executables typu setup.exe. Nepodepsané stažené executables zobrazují před spuštěním bezpečnostní varování. Někdy si to zkuste.

    Není důležité jestli *opakuji* že WebGL je špatně napsaná specifikace. Důležité je jestli je to *pravda*; a podle všeho to pravda je. Vidí to tak nejen MS a Apple, ale i bezpečnostní experti (US-CERT, Context Information Security, Dan Kaminsky).

    U JPEGu je pointa v tom, že na rozdíl od WebGL *neobsahuje* spustitelný program. Viz report Context Information Security, který říká: "WebGL fundamentally allows Turing-complete programs originating from the Internet to reach kernel-mode graphics drivers and graphics hardware"
    http://www.contextis.com/resources/blog/webgl/

    Jak by podle vás měl MS spolupracovat na opravení specifikace WebGL, když specifikaci spravuje Mozilla? MS má vlastní technologie pro 3D v browseru (XBAP, Silverlight 5), které netrpí na bezpečnostní problémy WebGL.

    Přijde mi dost ostudné, že konspirujete o světové nadvládě MS, krádežích, plivání a zveličování problémů, místo abyste se soustředil na podstatu věci. Podstatou věci je fakt, že WebGL je špatně napsané a nebezpečné.