Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft vytvořil chatovacího robota. Během dne se z něj stal neonacista od NULL - No právě. Pokud dojde k synergii, už to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2016 18:01

    NULL (neregistrovaný)

    No právě. Pokud dojde k synergii, už to nebude AI podle našich představ o budoucnosti, protože už to bude nabourano těmi sekvencemi daných rutin, at už jakkoliv pokročilých. V tom případě toho letadla by to dokonce pilotovi mohl hned spočítat počítač, tam ani není potreba AI, ale snažil jsem se tím říct, ze se na rozhodnuti AI entity bude vždy nahlížet jinak, než na rozhodnuti člověka, kdy v případě člověka by se asi pak nedebatovalo o kvalitě autonomity a rozhodování nějaké centrální jednotky či snad nějaké logickove soustavy.
    A proto jak, pisete to bude nějaká synergie, tedy ne ta vysnena AI, ale spis jeji dokonalý obraz, resp. na pohled dokonala napodobenina.
    V podstatě ani nevim, jestli je AI žádoucí. Pokročilé automaty na zákaznický servis nejsou potreba byt AI, stejně jako treba autopiloty a vyrábět nezávislé entity zní zajímavě ale nese to tyto problémy, jako Tay a ty o kterých píši. Jako nevím, jestli ma cenu vytvářet něco, co nakonec budeme učit, ze ne všechno co je logické, je správně nebo žádoucí a neustále v rozmanitosti života kontrolovat, jestli nepřekračuje meze.