Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Muž prohrál žalobu na své sousedy, prý je nemocný kvůli jejich Wi-Fi od Jenda - Neobyčejná tvrzení si zasluhují neobyčejné důkazy. Vědecké týmy...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2012 2:04

    Jenda (neregistrovaný)

    Neobyčejná tvrzení si zasluhují neobyčejné důkazy. Vědecké týmy po celém světě dělají v této oblasti výzkumy a ukazují na stovkách takových senzibilů, že to celé je sugesce (namátkou http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20538519), a najednou nějaký JardaP na Rootu tvrdí, že on jediný je jiný, že zrovna on to cítí. Nenabídne žádné vysvětlení mechanismu, neprovedl žádný zaslepený test, jen si všiml, že ho bolí břicho, když nosí 900MHz telefon, a pak na sobě „zkoušel“, jak je to s levou a pravou stranou.

    Myslím si, že sis vytvořil na základě náhodného pozorování (několik bolení břicha) nějakou teorii a v té ses pak už jen utvrzoval. V žádném případě ti tohle nemám za zlé, je to naprosto normální a sám na sobě sugesci často pozoruji a strašně mě to štve, protože se občas snažím dělat nějakou „vědu“ a tam je objektivita sakra potřeba.

    Jen pro tvoji informaci, BTS vysílajících v pásmu 900 MHz je stále velmi mnoho. Například v centru Prahy jich z 34, co vidím (mám relativně citlivý skener, ale zase jsem lehce pod úrovní ulice), vysílá na 900 MHz 11, tedy třetina. Na venkově jich podle mě bude ještě víc, protože 900MHz se v terénu líp šíří. A všechny dnes prodávané mobily pochopitelně GSM900 podporují a k BTS na 900 MHz se ochotně přihlašují.

    Router nemusíš tahat s sebou s prodlužovačkou, určitě máš pracovní stůl, u kterého strávíš alespoň občas pár hodin, a pod který by třeba šel přilepit.