Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nokia žaluje HTC, RIM a ViewSonic od Lael Ophir - 1. Každá podobná transformace zahrnuje období, ve kterém...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2012 20:15

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1. Každá podobná transformace zahrnuje období, ve kterém se dají čekat ztráty.
    2. Ano, opravdu byl.
    3.a. Pokud jsem si všiml já, tak jde o dohodu mezi MS a B&M. Jde v ní o založení společného podniku v oblasti ebooks a o platby B&N za patenty.
    3.b. Studie se zabývá nějakými 106 patenty, přitom jich každá větší firma má tisíce. Článek také zmiňuje, že nízkou úspěšnost mají primárně malí patentoví trollové, kteří se soudí opakovaně.
    4. Samozřejmě mi to něco říká. Inventive step se má posuzovat při přihlášce patentu. Pokud to USPTO posuzuje špatně, je něco na jeho straně.
    5. Pokud se malá firma rozhodne patenty ignorovat, má samozřejmě problém. Ale to je ve všech oborech stejné. Když zakládáte automobilku, také nemůžete ignorovat patenty.
    6. Čína roste prakticky z nuly, což jde poměrně rychle. V absolutních číslech je jejich "úspěch" zanedbatelný. Dále Čína neroste díky vlastní invenci, ale díky levné pracovní síle - tamní negramotní dělníci umí levně obsluhovat stroje. A jak jsem psal, Čínu čekají těžké časy. Jednak díky pokroku v automatizaci výroby (dělníků bude potřeba méně), a pak díky jejich politickému systému. Už dnes tam mají hrozivou realitní bublinu, velmi vysoké vnitřní zadlužení, a roste inflace. Pro komunistické pohlaváry není problém peníze použít k získání půjčky na chaotickou výstavbu infrastruktury, která zřejmě nebude nikdy použita, natož aby se zaplatila.
    http://money.cnn.com/2012/05/02/markets/chanos-china-bear/index.htm
    http://business.inquirer.net/38771/will-the-china-bubble-burst
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/8691083.stm