Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Porovnání výkonu Ubuntu 12.04 a 12.10 od LKG - Tak to, vážený pane, nemáte pravdu. Jediný formát,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2012 10:56

    LKG (neregistrovaný)

    Tak to, vážený pane, nemáte pravdu. Jediný formát, který do puntíku rekonstruuje původní audio data, je FLAC (nebo ALAC a další bezeztrátové formáty). MP3 a OGG výstup je silně závislý na implementaci dekodéru a přesnosti jeho výpočtů. Tudíž, u MP3, Ogg, AAC a čehokoliv co je ztrátový formát platí, že kvalita zvuku je u každého dekodéru jiná. Asi si nepamatujete dobu, kdy se recenzovaly enkodéry a dekodéry mp3 dle kvality zvuku.

    Přehrávač neposílá buffer zvukové kartě, toho se snaží vícero přehrávačů marně docílit. Jediný, komu se to daří vw Windows solidně, je foobar2000, který nabízí jednak obejití audio kernelu a zápis přímo do driveru zvukovky (což taky není nejpřímější přístup), nebo přes přímé interface, které celý systémový audiosystém obcházejí (namátkou na Audigy2 přímé připojení P16V a využití 24-bit přes ASIO). Jinak Vám, vážený pane, Windows domrví zvuk přes jejich interní software. Pročpak si myslíte, že ve Windows 7 si můžete zesilovat a ztlumovat zvuk pro každou aplikaci extra ? To je funkce zvukovky ? Není, je to v systému, protože zvuk se posílá ne na HW, ale do SW, který dělá postmix a další věci a mrví zvuk.

    Situace na linuxu je oproti tomu poměrně snazší (pro člověka, který ví, co dělá a chce dosáhnout a má solidní znalosti systému). Je na výběr vícero zvukových subsytémů, ale téměř vždy je možno nějakým způsobem přistupovat přímo na zvukový hardware, některé zvukové subsystémy jsou pro přímé audio I/O rovnou navrhnuté a dělané.

    Takže ten, kdo je úplně mimo, jste vy.