Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč neuspěl projekt open source grafické karty? od Lael Ophir - To je ale plně v souladu s mezinárodním...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 6. 2012 3:00

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    To je ale plně v souladu s mezinárodním právem. A jak jsem linkoval, nabízená dohoda nabízela většinu vody arabům. Škoda že ji z politických důvodů odmítli podepsat, i když s obsahem věcně souhlasili.

    Šestidenní válka nebyla o vodě. Voda k ní nejvýš nepatrně přispěla. Důvodem zabrání Golanských výšin je primárně bezpečnost. Kdyby arabové z Golandských výšin neostřelovali židy pod nimi, obsazení Golanských výšin by nebylo nutné. Takhle pánové o území přišli. Izraeli technicky nic nebrání provést anexi tohoto území, v souladu s mezinárodním právem. Nicméně preferuje mírovou dohodu se sousedy, která by zajistila mír, a území jim vrátila.

    Palestinci mají možnost kupovat vodu za stejných podmínek, jako ostatní občané Izraele. Bez úrody zůstávají primárně díky technologické zaostalosti. Jeďte se někdy podívat na izraelskou farmu, a srovnejte to s arabskou farmou na Západním břehu.