Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč neuspěl projekt open source grafické karty? od Lael Ophir - Na webu můžete najít řadu zdrojů, které tvrdí,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 6. 2012 6:14

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Na webu můžete najít řadu zdrojů, které tvrdí, že Elsis žije. Co to dokazuje? :)
    Palestinci na Západním břehu čistí odpadní vodu stejně mizerně jako ti v Gaze. Ti v Gaze ji čistili stejně mizerně, i když žádná blokáda neexistovala. A když v Gaze slušná dostupnost nelegálně pašovaných výbušnin, střelných zbraní, protitankový a protiletadlových střel, paliva, oslů i koňů (aneb tunelem se dá protáhnout cokoliv včetně auta), je dost těžké věřit, že za nečistěním odpadní vody v Gaze je právě blokáda.
    Mimochodem ta blokáda by neexistovala, kdyby v Gaze neprovedla jistá teroristická organizace ozbrojený převrat, kterým svrhla legitimní vládu, a během kterého házela představitele palestinské samosprávy ze střech výškových budov, mrzačila je (typicky rozdrcením kloubů nebo končetin) a mučila, vše v rozporu s místním i mezinárodním právem. Tolik k palestinské lásce k bližnímu.

    Podle mezinárodního práva může okupant používat veřejné statky, včetně přírodního bohatství. Alespoň ICRC to tak vidí, vizte FAQ 4:
    http://www.icrc.org/eng/resources/documents/misc/634kfc.htm
    Mezinárodní právo se zabývá vztahem států, takže je složitou právní otázkou, jestli se vůbec vztahují na izraelsko-palestinský konflikt, protože palestinská území státnost nemají.