Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč neuspěl projekt open source grafické karty? od Lael Ophir - U prvního odstavce mi nějak uniká podstata sdělení. Ten...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2012 23:29

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    U prvního odstavce mi nějak uniká podstata sdělení.

    Ten údajně rozšířený postoj "Bůh nám tu zemi dal" se týká malé menšiny izraelské společnosti. Jinak souhlasím, že palestinci jsou prostě arabové stejní jako v Jordánsku nebo Egyptě, kteří prostě žijí na daném území. Těžko mluvit o národu. Hranice na Blízkém východě nemají s národy moc společného.

    Situace v Hebronu je taková, že tam žijí židé i arabové. V mnoha městech to funguje (příkladem je třeba Akko), a nedochází ke střetům. V Hebronu nikoliv.

    Trochu mě překvapuje, že vidíte svět skrz jedno video z hebronské ulice. Ohledně arabů je dobré si uvědomit, že se k lidem mimo své etnikum chovají poměrně nesnášenlivě. Zkuste si v nějaké arabské zemi postavit kostel, nebo nedej bože rozdávat bible na ulici. Křesťané jsou v arabských zemích diskriminováni a občas zabíjeni, jejich počet trvale klesá. Pokud se arab rozhodne konvertovat k jinému náboženství, nebo se náboženství vzdát, čeká ho trest smrti. Do kdysi židovské Mediny je dnes vstup ne-muslimům zakázán. Když si dovolíte napsat knihu, která je v rozporu s islámem, čeká vás rozsudek smrti. Když si dovolíte karikaturu Proroka, čeká vás také rozsudek smrti.
    http://www.guardian.co.uk/world/2001/dec/18/september11.israel?INTCMP=SRCH