Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Shuttleworth: Windows 7 je pro Linux příležitost od Sten - A na x86 prostě nemá smysl rozbijet zpětnou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2009 11:17

    Sten (neregistrovaný)
    A na x86 prostě nemá smysl rozbijet zpětnou kompatibilitu jen kvůli tomu, že někdo přijde s okrajovým Linuxem, který stejně umožňuje nastavit RTC v lokálním čase.

    Aha, tak protože Linux, MacOS X (je hodně PC, které nepodporují EFI), Solaris, QNX, BSD a bůhví jaké další systémy jenom kvůli kompatibilitě s Windows podporují RTC i v lokálním čase, tak se na podporu UTC MS úplně vykašle a počká, až bude RTC z UTC na lokální čas převádět samo. Super strategie.

    Jo ta zpětná kompatibilita je ve Windows vidět. NTFS třeba UTC používá, ale Windows potom ani neumí správně převést UTC na lokální čas, vždycky tam cpe DST podle aktuálního data, ne podle převáděného data. Nebo FAT používá lokální čas, ale Windows při kopírování z NTFS na FAT (nebo obráceně) ten čas nepřevedou. Fak super zpětná kompatibilita. Jak už jsem psal výš, NT jádro je povedené, ale ta nadstavba (a částečně i implementace) je příšerná.