Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Shuttleworth: Windows 7 je pro Linux příležitost od Rodelero - Takze kdyz ja uvedu nejaky zdroj, je to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2009 10:28

    Rodelero (neregistrovaný)
    Takze kdyz ja uvedu nejaky zdroj, je to nesmysl, ale kdyz vy uvedete, ze jste se kdesi (mozna na Wikipedii) cosi docetl, tak je to skalopevny argument.

    Kdyz ja prohlasim, ze se MS prokorumpoval na ruzna mista, povazujete to za dost vazne obvineni a zadate zdroje, ale kdyz vy prohlasite zhruba stejne vazne obvineni ohledne Mironetu a SCO, zdroje informaci neposkytnete.

    Kdyz ja napisu, ze sw patenty uz davno neslouzi svemu puvodnimu cili, vyjadrite svuj souhlas a dodate, ze je nutno reformovat americke patentove pravo. Pak ale jednim dechem dodate, neco, cimz svuj souhlas poprete. Dava to smysl? Nemuzete si ujednotit nazory a pristup? Nebo jste takhle "objektivni" umyslne?

    Ja se pozastavoval nad neduhy patentu, nikde jsem netvrdil, ze nemaji vubec smysl. Podotknul jsem pouze, ze uz prestavaji slouzit puvodnimu ucelu ale pro vzajemne drzeni v sachu. Pripadne jeste slouzi patentovym trollum, mezi kdere MS diky svym silenym patentum na veci, ktere nedokazal, jednoznacne patri.

    Koneckoncu, spor MS s Alcatel-Lucent ohledne MP3 je krasnou ukazkou toho, ze mam pravdu. Tady si myslim, ze v tom byl MS nevinne. Proste v licencich kolem MP3 byl bordel.

    Jinak, ackoliv uznavam, ze patenty a prijem z nich, motivuji spolecnosti vynalezat, nemyslim si, ze bez nich by nebyla invence. Zminil jste MP3 a ja mohu oponovat, ze daleko lepsi ogg/vorbis patentovany neni.

    OSS prichazi s dramaticky odlisnym obchodnim modelem nez je ten zazity. Je tak odlisny, ze jej patrne nikdy nepochopite, protoze jste svazan zazitymi konvencemi. Ale to je vas problem. Jestli si toto pripustite nebo ne neni ma starost.

    Komunismus bych do spojitosti s vylozene svobodnou komunitou kolem OSS nedaval. Vidim to jenom jako snahu za kazdou cenu si rypnout. Idealne jeste stylem jednotnym s hlavnim kapem Ballmerem. Je to okate a trapne. A o tech bezdomovcich to je vylozene palba od boku a jeste hodne sejdrem.

    Aby bylo jasno, komunisti maji daleko bliz k MS nez k OSS. Zatimco OSS vede ke svobode a ruznorodosti, MS se snazi sirit ohnem a mecem jako bolsevicka ideologie a vyrazne potlacuje svobodu vyberu.