Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Shuttleworth: Windows 7 je pro Linux příležitost od Lael Ophir - To je ovšem pokrok. Ještě někdy včera jste...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 4. 2009 16:42

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    To je ovšem pokrok. Ještě někdy včera jste tvrdil, že je to všechno komedie SCO, která je vám k smíchu. Najednou se ukazuje, že je to jinak.

    Jeden soud byl, a společnost SCO coby žalobce neprokázala svá práva ke spornému kódu. Ta práva má podle všeho Novell, a úniky zdrojáků z pochopitelných důvodů přehlíží.

    Když už jste recentně prodělal pokrok, pojďte se zamyslet se mnou. Linux zjevně obsahuje části zdrojáku jiných unixů. Při procesu SCO vs IBM jste se ale na rootu a tisíci dalších fanzinech mohl dočíst, že si SCO celou věc vymýšlí. Vůči SCO byly vedeny velmi nevybíravé útoky. A to jen proto, že se ta společnost snažila u soudu ohájit svá práva. Ale fanoušci Linuxu měli předem jasno - Linux nic špatného neobsahuje, SCO se snaží Linux zničit, a nemá žádný nárok. Ukřižovali tu firmu jen za to, že se obrátila na soud. TOHLE je špína. A pohrdání právem. A pokus o mediální lynč. Špína zaštítěná svatým "bojem za svobodu". Nebo to nevidíte?

    Takže existence souboru hosts "naznačuje". Hmm. Naznačuje totéž také u OS/2, Symbianu, MacOS 9 a dalších? A existence utility ping také dost naznačuje, že? Takže ještě jednou: Windows řady NT od druhé verze neobsahují z unixů víc, než utility typu ping a ftp.exe. A i kdyby obsahovaly, bylo by to OK, protože MS licencoval zdrojáky UNIXu (viz Xenix, a také platba licence SCO).

    MS dodával Perl tuším na CD Resource Kitu.