Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Soud v Mnichově rozhodl, že Motorola porušila patent týkající se SMS vlastněný Microsoftem od Lael Ophir - To jste zkoušel Windows 3.0 na nějakém počítači...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2012 21:28

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    To jste zkoušel Windows 3.0 na nějakém počítači z garáže, mám pravdu? Osobně jsem viděl i počítače, na kterých třeba instalace tehdy nových Windows 95 ani nedoběhla :)

    Windows 3.0 byly ještě pořád nadstavbou nad DOSem. Síť jela prostě pod DOSem, stejně jako přístup k disku. Ve Windows 3.1 se DOSový přístup k disku nahradil 32-bitovými drivery, ve Windows 3.11 se při startu Windows nahradil DOSový driver file systému pomocí 32-bitového kódu později použitého ve Windows 95.
    DOSová síť byla nahrazena nativní sítí v edici Windows for for Workgroups (první verzí byly 3.1). Ve verzi 3.11 for Workgroups byly 32-bitové drivery a plný SMB redirektor.

    BTW MS má můj obdiv, jak se dokázal vypořádat s přechodem z 16 bitů na 32 a z 32 na 64. Třeba Apple u toho pravidelně hodil uživatele (a vývojáře) přes palubu, stejně jako při přechodu na Intel.