Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ubuntu 16.04 LTS umožní přesunout launcher dospod od Ivan Nový - Ano, samozřejmě, ať si to lidé přesunou dolů,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 3. 2016 12:42

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Ano, samozřejmě, ať si to lidé přesunou dolů, jak jsou zvyklí (nutně to nemusí být optimální varianta), ale levá strana "z" je nejvýhodnější, protože je to mimo běžné zorné pole, ale v oblasti se zvýšenou mírou krátkodobé pozornosti (periferního vědomí) a to je přesně to správné místo. Přesouvat pozornost dolů unavuje a otravuje, protože na to musíte myslet, nejdříve vaše vědomí musí napadnout, že byste mohl použít nějaký příkaz, teprve pak pozornost přesunete dolů a hledáte jaký, kdežto, když se příkazy ovládají jako v Unity, tak mnohem rychleji a bez únavy pracuje podvědomí, naučené stereotypy a zóna, kde jsou povely umístěny. Samozřejmě dlouholetý zvyk může toto překrýt, ale tomu by se člověk neměl poddávat, jakmile to jednou překoná, dostane se na optimálnější úroveň.

    Je samozřejmě dobré většinu mechanických věcí nechat na podvědomí a ve vědomí se zabývat jen kreativními činnostmi. Když řídíte automobil, taky o brzdění nerozhoduje vědomí, ale podvědomí, vy se pak jen divíte, jak to, že jste to ubrzdil a jak jste mohl dopředu vědět, že bude třeba brzdit.

    Neříkejte, že se vám to nikdy nestalo.