Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ubuntu uzavřelo bug číslo 1 od Lael Ophir - Vy byste mě rozesmál. Když dokáže přepnout možnost...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2013 14:14

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Vy byste mě rozesmál. Když dokáže přepnout možnost flashování BIOS, jak to asi udělá? Zřejmě nějakým kódem. A když to může udělat v kódu BIOS, může to udělat i jiný kód, třeba driver nebo kernelový modul. Samozřejmě možnost natáhnout defaults bez zásahu do HW je fajn, většina klasických BIOSů to uměla při detekci nějaké klávesy při zapnutí počítače.

    U Samsungu špinavé hacky v Linuxu vedly k aktivaci chyby firmware, která se jinde neprojevovala (byť je jí samozřejmě možné cíleně vyvolat). Jinak Windows samozřejmě log píšou, pokud vím, tak na výhradně na disk. To přeplnění UFI storage klidně mohlo být i na více než 100%, protože nevíme v jakém formátu se ta data ukládají, ani kolik jich tam je před těmi zápisy. Samozřejmě je to bug.

    Zkuste pochopit hlavně něco jiného. Linux nespoléhá na standardy, ale na spoustu špinavých hacků, které navíc často ani nejsou vyzkoušené na HW, na kterém se snaží fungovat. Výsledkem pak může být cokoliv - od toho že věc funguje, přes různé drobné problémy nebo zamrzání, až po bricknutí HW.