Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Wikipedie debatuje nad obrázky v článku Rorschachův test od BLEK. - Softwarová firma si od MS koupila Produkt. Programátoři...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 7. 2009 13:59

    BLEK. (neregistrovaný)

    Softwarová firma si od MS koupila Produkt. Programátoři říkají, že jim Produkt nijak neusnadňuje práci. Šéf napíše oslavný článek, jak moc jim Produkt pomohl a zefektivnil činnost … tak jak to vysvětlit? Buď jsou programátoři blbí a šéf jediný chytrý … nebo za to dostal malou domů. Problém je podobný jako s úplatky v politice, peníze za Produkt jdou z firemního rozpočtu, zatímco úplatek jde do kapsy šéfa, takže on má zájem na tom firmu mírně poškodit (pokud ji nepoškodí tak moc, že mu bude snížen plat nebo zkrachuje).

    Jinak samozřejmě i v politice můžete svobodně hlasovat pro politika, co nebere úplatky. Jenomže ten hlas k ničemu nebude, protože většina lidí si volí politiky, co úplatky berou. Stejně tak v softwarovém byznysu si můžete svobodně zvolit dodavatele, co úplatky nebere a vyvíjí efektivně. Jenže většina lidí si volí ty, co berou. A vy z toho budete mít nepříjemnosti a zvýšené náklady, že máte jiný program než většina.