Hlavní navigace

Názor k článku 100 milionů stažení MSIE 7: Firefox jde stále nahoru od stoural - Nezlobte se na me, ale autor clanku se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 1. 2007 12:46

    stoural (neregistrovaný)
    Nezlobte se na me, ale autor clanku se dopousti tehoz, co vycita Microsoftu:

    Microsoft: "Podle WebSideStory od tohoto týdne více než 25 % návštěvníků stránek ve Spojených státech používá IE7, což z něj dělá druhý nejpoužívanější prohlížeč po IE6,” rozebírá situaci Chor."

    Analytik: "Microsoft sice pracuje se správnými čísly, ale neříká celou pravdu. Tvrdí to alespoň Geoff Johnston, který pracuje jako analytik ve společnosti měřící návštěvnost na webu. „Růst IE7 je výhradně na úkor IE6,” říká k problému. Růst podle něj nemá žádný vliv na Firefox. „Vůbec se neprokousává do podílu Firefoxu,” dodává Johnson."

    Zajima, v cem MS nerika celou pravdu? IE pouziva 25% lidi, a je to tak druhy nejpouzivanejsi prohlizec na trhu. Tuto skutecnost proste neovlivni fakt, ze tento podil sebral z podilu IE 6. MS netvrdi, ze pouzivani IE 7 je na ukor FF. Pan Johnston tak vydedukoval neco, co nikdo ani netvrdi.

    "Už v říjnu se objevily informace o tom, že Firefox stahuje dvakrát více lidí než MSIE. Podle informací od Microsoftu stáhly za první čtyři dny MSIE 7 asi tři milióny uživatelů. Mozilla ale byla úspěšnější a dvou milionů stažení Firefoxu 2.0 dosáhla už během prvních 24 hodin."

    Toto je typicka manipulace. Ano, FF si stahlo vice lidi nez IE 7. Nicmene se jaksi pominul fakt, ze IE 7 si proste NEMOHL stahnout kazdy, kdo jej zrovna chtel. Do ceskeho/nemeckeho/polskeho/ruskeho... Windows proste nemuzete stahnout anglickou verzi IE 7. Takze nechapu, proc nekdo porovnava naprosto nesrovnatelne situace a trvdi, ze mozilla je uspesnejsi. To jako bych tvrdil, ze auto A je rychlejsi nez auto B, a zapomnel bych zminit fakt, ze auto A jelo z kopce a auto B po rovine. Open source komunita se tak dopousti stejne manipulace s fakty jako obcas MS. No, ani jedno me neprekvapuje, a docela me mrzi, ze autor tohoto clanku si to bud neuvedomil, nebo to schvalne pominul.