Hlavní navigace

Názor k článku 2000: objevily se první flash disky, vznikla distribuce Knoppix od Libor Šedivý - A mohu se zeptat, co jste všichni tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2017 10:21

    Libor Šedivý

    A mohu se zeptat, co jste všichni tak šíleně nenáviděli na Windows ME? Já je ve své době měl moc rád a až na desítky pádů mi sloužily dobře. Rozhodně byly lepší než ta šílenost Windows 98 či ještě šílenější 98/SE. Pravda, ke konci jsem je už pěkně hackoval, aby vypadaly jako Windows XP, jehož téma se mi opravdu líbilo. Windows 2000 jsem v té době nebral vážně, skoro nic na nich nefungovalo. ;) A musím říci, že téma z XP patřilo k těm povedenějším, než ten hnus, co byl poslední dobou. Nejhorší situace byla na Vistách, tam bylo UI naprosto úchylné. O Windows 8 ani nemluvím. Microsoft to zachránil až ve Win10, nicméně... nic moc. Černá suchá nebarevná lišta. Já prostě barvičky rád, a přechody taky. Ale nesmí to být infantilní, a hlavně decentní (ach ten rozpor, že). Windows 7 měly docela dobrý vzhled, ale takový um... kostnatý. No, ale stejně - Ubuntu má prostě nejlepší vzhled. Vzhled a rychlost OS je pro mě skoro nejdůležitější aspekt. A pak na něm musí naprosto skvěle fungovat webový prohlížeč s grafickou akcelerací. Vše ostatní je pro mě (píši pro mě) už méně důležité. Mě stačí jen těch 16 GB RAM a nějaká ta ušmudlaná i7, samozřejmě SSD disk. :-) Ještě se vrátím k tomu Ubuntu - opravdu má pro mě nejlepší vzhled a práce s ním mi naprosto vyhovuje. Zkoušel jsem jiné distribuce, ale mě nelahodí oku. Jediný, který mě vzhledově zaujal, je RemixOS, ale nepřišel jsem na to, jak ho pouštět přímo z disku a na Raspberry Pi nefunguje, což je škoda, protože RemixOS by se krásně vyjímal na televizi. ;) Ne, fakt nechci kupovat Orange s lepší podporou Androidu.

    Ale proč o tom všem píši, když to vypadá tak OT? Je to jednochudé. Chci mít dobrý grafický pocit ze systému, a to mi milénia ve své době přinesly. Tak a šup, pusťte se do mě! :-D PS - Windows už jsou u mě na vedlejší koleji.