Hlavní navigace

Názor k článku 602SQL Server: historie velkého produktu vyvinutého v malém týmu od Kiwi - 1. Jen do toho. Předchozí diskutér tvrdí, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2018 12:26

    Kiwi (neregistrovaný)

    1. Jen do toho. Předchozí diskutér tvrdí, že strojař tak skutečně postupuje - ukažte mi tedy nějakou takto navrženou motorku. A připomínám, že diskutujeme pod článkem, který se netýká žádného softwaru na zakázku, jako jsou eshopy, weby apod.

    2. Čím komplexnější komponenta, tím více má parametrů a tím větší je pravděpodobnost, že některé nebudou plně vyhovovat požadavkům. Amatér použije, co má, i za cenu zhoršení požadovaných výsledných parametrů. Profesionál zváží - i s přihlédnutím k nákladům, zda jde použít to, co je k dispozici, a když ne, tak chybějící komponentu vytvoří (nebo zadá nějakému specialistovi). Opakuji po několikáté a naposledy, že když někdo koukne pod kapotu motorky a řekne "hm, motor si vyvinuli sami - to je automaticky špatně, protože existuje spousta motorů do motorek", tak je to projev fachidiotismu. Může to být špatně, ale pravděpodobnější je, že pro to konstruktéři měli dobrý důvod. Jinak by tam nějaký hotový motor samozřejmě bývali dali.
    A stejně tak si spousta programátorů raději napíše vlastní parser, přestože na ně existují generátory. Mezi námi, takový generátor se prakticky hodí tak na zpracování nějakého datového formátu nebo protokolu, a to ještě jen když se s tím nechci moc patlat, ale ne na zpracování reálného jazyka. Například mnou dříve uvedené nedostatky generovaného parseru jsou všeobecně známy - to, že tu nějaký Brouk Pytlík tvrdil, že to není pravda, jen dokazuje, že o tom nic neví a zkoušel si v tom dělat leda tak nějaký triviální učebnicový příklad ze zvědavosti - jestli vůbec.