Hlavní navigace

Názor k článku 72 % open-source projektů používá licenci GNU GPL od D.A.Tiger - "No jestli se živíte programováním GPL sw tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2009 13:12

    D.A.Tiger
    "No jestli se živíte programováním GPL sw tak to relevantní je. (Upřímě - zatím o tom pochybuji)"
    No já se sice programováním neživým, přesto jsem nějaký ten program už napsal pod GPL (sice nic světoznámého, ale přesto), a GPL mi vyhovuje. Původně jste totiž psal:"Nejzajímavější je, že tuhle "GPL-stavovskou" hrdost mají především ti, co nic v životě nenaprogramovali :-)", což minimálně u kolegy na jehož post jste reagoval stoprocentně neplatí, bez ohledu na to zda se GPL produkty živý nebo ne. podle mě taková věc je relevantní v obou případech.

    Tak jako mi není jasné o čem je tento článek, stejně nechápu ani o čem je tato diskuze. Pokud Vám, nebo panu Ponkrácovy nevyhovuje GNU GPL, ani žádná její modifikace tak je nepoužívejte, a pak nechápu co řešíte (oba dva). Což je k tomuto: "Tak jako tak jiný než váš názor byste mohl akceptovat bez těch emocí." To stejné bych chtěl připomenout i já Vám, protože zatím to vypadá tak, že ty emoce vládnou úplně někde jinde. Nikdo ani Vás ani pana Ponkráce nenutí používat GNU GPL. Pokud pan Ponkrác (či kdokoliv jiný) není ochoten akceptovat podmínky plynoucí z licence, kterou si svobodně ke svému dílu vybral jeho autor, pak má možnost (zatím) si jej vytvořit po svém a svou vlastní licencí, nebo si vybrat jiný projekt, jehož podmínky mu budou i více vyhovovat. Četli jste někdy alespoň hlavičku této licence? Pak jsou takové svaté války proti GNU trochu o ničem, nemyslíte?