Hlavní navigace

Názor k článku Vyšlo nové Raspberry Pi 3 B+, Adobe podle Dolby káže vodu a pije víno od thr - Ano, svého času jsem to počítal, bohužel jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2018 19:18

    thr

    Ano, svého času jsem to počítal, bohužel jsem tu tabulku asi smazal, nemohu najít. Pokud si to dobře vybavuji, tak mi to v době pořízení předplatného vycházelo zhruba tak, že cenu plné verze LR vysázím za CC Photo asi za 1,5 roku, ovšem v ceně mám i zmíněný Photoshop (cloud služby nechme stranou, ale také mají svou hodnotu). Co se týče následného průběhu, tak záleželo na tom, jak často se bude upgradovat a to je dost sporná otázka, každopádně ale rozdíl ceny proti původní licenci LR opravdu nebyl dramatický a pokud bych kupoval i PS, tak to prostě vychází levněji.

    Co se týče naléhavosti upgradů, tak třeba váš příklad s PS CS6 je typický - jo, fungovat bude, ale upřímně omezení proti aktuálnímu CC2018 jsou nemalá, už třeba content aware fill bych vnímal jako důvod pro upgrade a CS6 jako omezení.

    Jinak Affinity je super, to ano. Nejsem ale zas tak úplně přesvědčen, že jim až tak moc pomohla politika Adobe, on byl jistý prostor pro jednodušší levnější řešení i v době, kdy Adobe ještě předplatné vůbec nemělo. Viz třeba Pixelmator na Macu nebo ZPS na Windows, tato řešení se prodávala docela dobře i v době, kdy Adobe prodávalo licence klasické.