Hlavní navigace

Názor k článku Android Auto: malá velká navigační revoluce od anonym - Nevím, proč se článku opakovaně píše, že CarPlay...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 8. 2021 9:08

    bez přezdívky

    Nevím, proč se článku opakovaně píše, že CarPlay umí jen své mapy. Já s ním používám v autě Google mapy a Waze. Jediné omezení na které jsem příšel zatím, tak že musím zadávat cíl ručně nebo i hlasem přímo v těch aplikacích. Myšleno tak, že pokud chci navigovat přes Siri, tak to nejde, protože ta je pro navigování natvrdo spjata s Apple maps.
    Cca před půl rokem jsem přecházel z Androidu na Iphone a před tím jsem si zapůjčil Iphone právě i kvůli tomu, abych si vyzkoušel, jestli mi bude fungovat v autě dostatečně stejně, jako AA.
    Jinak u AA mohu potvrdit, jak i někdo dříve zmínil, že některými aktualizacemi to mrvil. Dříve to četlo krásně česky došlé zprávy, pak najednou to začalo číst nesrozumitelně asi jakože "anglicky". Pak taky bylo celkem vtipný, že dlouho mi nefungovalo česky a ani anglicky hlasem vyvolat volání nějakého mého kontaktu. Ale občas jsem to zkusil. A jednho dne to začalo fungovat a to stylem, že jsem řekl "ok google volat Petr" a ozvalo se čenglish "nevim jak bych vam mohl pom" a než to dořekl, tak vytáčel, A to dělal pak už pokaždé. To jen pro zajímavost. Jinak jsem byl s AA celkem spokojen.
    Mám auto zn. Kia a 3 roky starý.