Hlavní navigace

Názor k článku Android Auto: praktický test šesti navigací od premekv - V autě používám výhradně gmaps (dříve i waze)....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2021 10:42

    premekv

    V autě používám výhradně gmaps (dříve i waze). Pro pěší turistiku, pěší pohyb po městě a cykloturistiku pak mapy.cz. Měl jsem i sygic, dříve here we go (offline) a nějaké ty klasické externí navigace (garmin, tomtom).

    V článku mi trochu chybí podrobnější srovnání online funkcí (provoz, zácpy, objížďky,..) což je pro mne u navigace klíčová věc. Kdysi (ca 3 roky zpět) jsem zkoušel sygic a moc spokojený jsem nebyl (přišlo mi, že waze funguje co se týká třeba pražského provozu lépe). Kdo používáte různé online navigace, zajímaly by mne vaše zkušnosti..

    Druhá věc na kterou bych se chtěl ostatních zeptat, je zkušenost s autonavigací v mapy.cz. U mne je problém, že je nepřesná, odchylka různě skáče, displej je za realitou i desítky metrů pozadu/popředu a hlavně ve městě, kde je hustá síť silnic, je to nepříjemné.. Přitom klasická aplikace v mobilu třeba při pěší turistice ukazuje polohu dobře. Na stejné konfiguraci (mobil, auto) běhají gmaps z 99% bez problémů (poloha v drtivé většině případů sedí). Je to "závada příjimače" u mne (s tím,že mobil třeba ukazuje GPS nějak blbě a mapy.cz si třeba tak dobře neporadí s korekcí jako google? ) Mobil je samsung m21 4GB SD 6xx a AA je ford focus III (2015). Tedy žádná high-end raketa na obou koncích protokolu :) Ale znovu, gmaps na tom jedou jak víno. Funguje to někomu skutečně spolehlivě?