Hlavní navigace

Názor k článku Android Auto: praktický test šesti navigací od premekv - Může to být pravda, ve FAQ na mapy.cz...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2021 11:38

    premekv

    Může to být pravda, ve FAQ na mapy.cz ostatně píšou "Google API nedovoluje pro navigační aplikace třetích stran stejné možnosti, jako mají aplikace od Googlu."

    Každopádně díky za sdílení zkušenosti s mapy.cz.

    Já jsem dokonvergoval k tomu, že často na mapy.cz (v mobilu) najdu destinaci (na pěkných a podrobných mapových podkladech), zkopíruju polohu, vložím do gmaps, připojím kabel a jedu (protože navigace mi líp fuguje v gmaps). Nějak to takhle funguje. Navíc je to řešení "zadarmo".

    Co se týká provozu, pro mne důležitá věc v Praze. Kolik času už mi google ušetřil, když mne žene po všech čertech (přes Ďáblice :)) a já na nadjezdu vidím beznadějně ucpaný městský okruh po Cínovecké ul., který se nepohybuje a ve kterém bych zůstal třeba 20min trčet (při cestě na jih Prahy) Zase normálně bych tudy nejel, protože je to delší.
    Druhá otázka je, o kolik času jsem vinou chyby v algoritmu nebo neaktuálních dat, ztratil, ale tak nějak věřím, že ta bilance je pozitivní. :) Oblbuje to moji schopnosti, instinkt atd.? Možná ano.

    V dopravní špičce ty barvy (červená hustý provoz, oranžová, modrá..) většinou tak nějak odpovídají realitě, vše je závislé na tom, kolik lidí danou aplikaci/zařízení použivá, jak je to synchronizované atd. Není to ideální, ale funguje to dobře. Věřím, že díky tomu, že ten google bude mít hustou síť uživatelů. Zajímalo by mne, jak to funguje jinde. Třeba ten sygic byl ve stylu "našli jsme odbočku" a po sjezdu "tak teď si počkáte o 10 min déle" nebo, jak říkáte, nesmyslné pokyny k otočení...