Hlavní navigace

Názor k článku Android zatím alternativním webovým prohlížečům nesvědčí od JeCh - Jak je to s programováním pro WP je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2013 9:56

    JeCh

    Jak je to s programováním pro WP je sepsáno v tomto článku: http://trsek.blog.root.cz/2011/02/19/windows-phone-7-liga-zufalcov/ Něco se sice od té doby zlepšilo, ale hlavní výtky zůstávají.

    No a co se týká třeba aplikací, tak pro WP neexistuje žádný schopná turistická offline navigace, jako jsou pro Android třeba Locus, OruxMaps nebo Osmand (mimochodem všechny zadarmo). Ale chybí i opravdu dobrá navigace pro auto jako Sygic nebo iGo. Není jediný přehrávač, který by uměr replaygain (vyrovnávání hlasitosti písniček). Viber na WP je polofunkční oproti verzi pro iOS nebo Android. To je jenom pár příkladů.

    O nedostupnosti klíčových aplikací pro WP se zmiňuje třeba i tenhle článek: http://www.intomobile.com/2013/05/29/canalys-blackberry-and-windows-phone-lacking-top-apps/

    Je zajímavý, že iOS, dříve etalon uzavřenosti, je dnes otevřenější platforma než WP a z dříve uzavřených mobilních windows za dob prvních HTC smartphonů je dnes uzavřený systém, který se spíš blíží featurephonům (mobily bez standardního OS, ale s prohlížečem e-mailem a možností instalovat aplikace).