Hlavní navigace

Názor k článku Arch Linux: rychleji už to nejde od petris - Reagoval jsem na to, jak často se pouštějí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 5. 2007 1:06

    petris (neregistrovaný)
    Reagoval jsem na to, jak často se pouštějí ony šifrovací algoritmy, protože někoho třeba hned takový případ nenapadne (tím nemyslím konkrétně Petera, čte to tu více lidí).

    A svým prvním příspěvkem ve vlákně Optimalizacia jsem podpořil názor vgt, který se vůbec netýkal konkrétní optimalizace pro i686 či zda se vyplatí optimalizovat celý systém, ale optimalizace pro architektury obecně. Odporoval jsem proto, že moje zkušenosti s optimalizací jsou jiné a totiž, že se mi dvakrát vyplatila:
    1) Používám EPIU jako videopřehrávač a bez optimalizace se některá videa trhala, po optimalizaci se netrhají. Konkrétní číselný nárůst výkonu tady neodhadnu, ale i kdyby to bylo to 1%, tak se to sakra vyplatilo. (Spíš to bude víc, protože CPU má malou cache -Os a většinu doby tráví chroustáním multimédií -march=c3). Zde by samozřejmě stačilo přeloži s optimalizací jen některé aplikace, ale než se s tím zabývat, tak jsem radši nasadil gentoo a nechal přeložil vše.
    2) Můj starý notebook po přechodu na arch ožil, subjektivně se zrychlil tak o čtvrtinu - start aplikací (X+KDE nabíha 10s) i odezva. Samozřejmě, že čím je CPU lepší, tím je výkonový zisk z optimalizace méně znatelný a limitem se postupně začne stávat rychlost přístupu do RAM.