Hlavní navigace

Názor k článku Asus Eee 1000H: jak na Linux od Milan - Jak nainstalovat Linux s dobrou podporou. Co nefunguje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2008 10:25

    Milan (neregistrovaný)
    Jak nainstalovat Linux s dobrou podporou. Co nefunguje hned? Speedstep, protože musím složitě shánět powernowd, Suspended to RAM páč se mi EEE neprobudilo, WiFI kontrolka co pořád svítí, většina tlačítek bez složitého zjišťování a instalaci acpi4asus, hibernace, experimentální ovladače pro ethernet nenajdou síťovou kartu. Zvuk také nepůjde bez složitého patchování jádra, LAN se musí zkompilovávat. WiFi taky nefunguje, ale po dlouhé době prasení se dá opatchovat. 3D akcelerace nefunguje, je potřeba složitě vyhledávat verzi X serveru a balíček pro video v závislosti na distribuci. Spotřeba je velká , a proto vydrží minimálně o půlhodinu míň. Větráček nefunguje a musí se otáčky ladit na koleni psaným skriptem.

    Takže si to shrňme, co to znamená mít dobrou „podporu Linuxu“:
    Nefunkční SpeedStep
    Nefunkční Suspended to RAM
    Nefunkční WiFi včetně vady její signalizace
    Nefunkční Ethernet
    Nefunkční tlačítka na notebooku
    Nefunkční hibernace
    Nefunkční Grafické rozhraní
    Nefunkční 3D akcelerace
    Nefunkční zvuk
    Špatně funkční větrák

    Výsledek: získávám Linuxový notebook s pouze TUI, bez možnosti grafikého uživatelského rozhraní, bez možnosti audia, bez možnosti připojení k sítím, kterému hlučí větrák. Proč se tu musí lhát, že to "funguje"? Zjevně až po servisu u pan autora za takových 500 Kč/hodinu.
    P.S. Prodám Atari Portfolio. Za deset tisíc. Skvělý noťas a je hodně lehký :-). S dobrou podporou DIP-DOS. Stejně jako EEE takové Atari Portfolio nebudete mít čas použít. A programovat na něm jde stejně dobře a pohodlně jako na tomto stroji.