Hlavní navigace

Názor k článku ASUS Eee: jak si ho přizpůsobit od Martin - Ondřeji, já se nechci našeho drahého anonyma příliž zastávat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2008 20:34

    Martin (neregistrovaný)
    Ondřeji,
    já se nechci našeho drahého anonyma příliž zastávat, jako obchodník až moc dobře tuhle problematiku znám, ale proto také vím, že:

    http://www.palmpc.cz/asus-eee-701/#utm_medium=zbozi&utm_source=seznam
    http://www.vmshop.cz/index.php?ware_id=9052

    Například tady jsem nezjistil, že na mě zařízení bude mluvit anglicky. A jako zákazník bych opravdu očekával, že to bude mluvit moji mateřtinou.

    Jako zákazník kupující si zboží, pokud u toho není uvedeno "ANGLICKÉ" bych nezjišťoval, zda to výrobce podporuje či ne.

    Navíc, některé webshopy říkají že je to "US verze". Opravdu předpokládáte, že netechničtí uživatelé ví, že US verze znamená že to bude mluvit anglicky? Vždyť masmédia je neustále bombardují, že všechno u nás prodávané musí mít manuál česky atd; a onen myšlenkový přerod "když se ta US verze prodává u nás a musí být česky, tak to česky mluví" je na snadě. Většina spoluobčanů nerozlišuje mluvit a návod, pro ně je to stejné.

    Vím o čem mluvím, vždyť jsem to lidem již mnokokrát vysvětloval.

    Avšak jako zákazník chápu tu námitku. Taky bych očekával, že když mi dnes někdo prodá spotřební elektroniku, kterou toto zařízení jistě je, bude mluvit česky. Máme rok 2008. A co si o tom myslí výrobce by mě opravdu, opravdu nezajímalo.