Hlavní navigace

Názor k článku ASUS Eee: jak si ho přizpůsobit od Shadow - Když už tady tak teoretizujeme o tom, jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2008 23:51

    Shadow (neregistrovaný)
    Když už tady tak teoretizujeme o tom, jak se za určitých podmínek zachová určitý typ uživatele, víte alespoň vy (nebo někdo jiný) o jediném případu, kdy by někdo na Linux zanevřel, protože si koupil US verzi Eee?

    Jinak mám pro vás pár podnětů k zamyšlení. Myslíte, že člověk, který je skutečně v oblasti IT nezkušený tak, že je schopen si koupit US verzi Eee, bude vůbec tušit, že je v něm právě Linux? My třeba rozeznáváme, co za OS je v tom či onom zařízení, ale bude o tom vůbec dotyčný uvažovat? Myslíte, že bude vůbec vědět, co to Linux je? A myslíte, že si dotyčný bude schopen nainstalovat na Eee XPčka, jak tvrdíte, že to udělá? A hlavně, myslíte si, že když uvidí laptop s klávesnicí bez českých znaků, nepřijde mu to nějak podezřelé a nebude ho chtít reklamovat už jen kvůli tomu? Nedojde mu v takové situaci, že se možná nejedná o výrobek určený pro český trh?

    Jistě, pokud nějaký obchod prodává Eee v US verzi a neupozorní na to, je to problém. Ale je to problém daného obchodu. Linux za to nemůže, ASUS za to nemůže, Xandros za to nemůže, já za to nemohu, může za to prodejce. A já bych si, jako běžný uživatel se selským rozumem, případné problémy s češtinou vyříkal právě s ním.

    No a na závěr. Brzy by již měla být uvedena česká verze Eee, a po jejím uvedení snad již tyto US verze zmizí z našeho trhu, aby nemohly od Linuxu odrazovat naše hypotetické uživatele.