Hlavní navigace

Názor k článku Atom: moderní textový editor (dokončení) od Bystroushaak - >No, upřímně... To, že část lidí tu nesdílí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2014 14:44

    Bystroushaak (neregistrovaný)

    >No, upřímně... To, že část lidí tu nesdílí nadšení z téhle úžasné vlastnosti, která do pár let bude standardem v každém editoru, bych přirovnal k tomu, jako by se řidič zvyklý na Š120 pokoušel podělit o radost z přidání 5. kvaltu s řidiči závodních speciálů, kteří už 10 let jezděj na sekvenčním šestikvaltu se dvěma spojkama.

    No, to je na mě nějaké takové až moc abstraktní přirovnání, navíc to chce znát automobilový kontext, Š120, 5 kvalt a závodní speciály a tak.

    Já to neberu jako nadšení, ale jako nutnost. Jak jsem psal, když přijdu k editoru co tohle nemá, tak si připadám jako bych přišel k editoru co neumožňuje pohyb kurzorem, copy/paste či nějakou podobnou základní funkci.

    Chvílemi mi přijde dost frustrující tohle vysvětlovat ostatním, protože lidi co to nepoužívali většinou nechápou, k čemu že to jako má být a jak se to liší od možnosti nahrazovat výrazy či provádět refactoring názvů funkcí a tak.

    Vim a Emacs mají svoje silné nástroje na transformace, ale nic z toho se imho ani neblíží co do intuitivnosti použití.