Hlavní navigace

Názor k článku Banana Pi R1: připojení SATA disku od Ray - Najdes i levnejsi... Navic v ~tyhle cene koupis...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2015 11:11

    Ray (neregistrovaný)

    Najdes i levnejsi... Navic v ~tyhle cene koupis 16G SDka se SLC, takze kdyz to porovnas se SLC diskama, neni to zas tak silenej ulet... Jasne ze to je drazsi, ale taky vyrazne mensi s minimalni spotrebou :) Nema smysl to cpat kdyz to ma nekdo v obyvaku, to je jasny, ale v obecne rovine to je rozhodne zajimava volba. Obcas nutnost :)

    Pro zajimavost, treba... 16G ATP SLC SD karta ma papirove minimalni zapis 96TB, IP67 kryti, odolnost prosi soli a takove ty prumyslove blbosti... Maximalni spotreba pri erase je pod 50mA @ 3V, tj. nekde na urovni 0.1W... A da se sehnat nekde okolo 5K penez vc. vypalneho.

    Takze kdyz uz hrube porovnavas cenu s OEM SSD, tak by bylo fajn poznamenat parametricke rozdily :) Aneb ze se porovnava neporovnatelne...

    Nechtel jsem rict, ze to je pro kazdeho, ale jen to, ze existuji i SD karty, ktery tohle vsechno za rozumny peniz umi. Nicmene, prez ten interface zas neproleze hrubej takovej tok jako prez SATA, tady budes limitovanej tak 20MB/sec, nebo o neco vic, obvykle to ma omezeny hodiny okolo 50MHz a 4 bity prenosu. Na druhou stranu, zas to tech 20 ma vicemene furt :)

    R.