Hlavní navigace

Názor k článku Behavior-driven development v Pythonu s využitím knihovny Behave od Pavel Tišnovský - jj je pravda, že je tam nějaká práce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2018 10:26

    Pavel Tišnovský

    jj je pravda, že je tam nějaká práce navíc, ale řekl bych, že ve chvíli, kdy je testovaný "stavový prostor" velký, se už ta investice vyplatí. Příkladem může být, když se napíše testovací krok s 2-3 proměnnými; takový krok se klidně v testech může volat 10x-100x, a takovéto testy dokážou napsat i lidi, kteří to nemají v hlavním popisu práce.

    U nás je tým rozdělen asi trošku netypicky - jedno QA na cca 15-20 vývojářů (pořád to trošku rotuje :-). A ti vývojáři píšou různé části aplikace: front end, back end, datové pumpy apod., je tam spousta API a celé je to dost složité. Takže role QA je udělat kostru pro BDD, tj. napsat ty jednotlivé kroky. A vývojáři sami jsou potom na základě change requestů schopni rozšířit .features bez nutnosti znát "střeva" kroků. Tady Gherkin udělá svoji práci, protože na .feature dokáže šáhnout jak skalní front-endista, tak i back-endista nebo člobrda se znalostí domény a již řekněme menší znalostí programování :-)