Hlavní navigace

Názor k článku Bezpečnější web s hlavičkou Content Security Policy od NULL - "CDN je v tom doručování lepší než já" To...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2016 11:43

    NULL (neregistrovaný)

    "CDN je v tom doručování lepší než já"

    To je ale tvoje nějaké mylné přesvědčení, že kdo je větší nebo oficiálnější je vždycky lepší než já, ty nebo někdo jiný, přeneseně nazván "obyčejný". To je ale obecný postřeh, ne etalon skutečnosti. Každopádně na můj server se pro mnou nabízený web připojit musí tak i tak. Na CDN nějaké té "super firmy", jak to pořád předhazuješ, musí jenom když to linkuješ. Takže provoz už nezáleží jenom na jednom zdroji a to i na dalším, cizím.

    "Nerozumím tomu, proč byste něco ručně měnil v hlavičkách sto webů a promazával page cache"

    Evidentně. Třeba proto, že v linku do stránky musíš změnit ten hlavička -> script - hash. . . . . No ale stránku máš v cache. Ano, je pravda že záleží na tom, jak máš cache nastavenou . . .

    "Podle mne je tahle nevýhoda ale vyvážena výhodami poskytování z externích adres"

    Tak pokud dostupnost webů garantuješ jako "většinou pojede", tak OK. Jo kdybychom se bavili o dynamicky poskytovaném nějakém statickém obsahu, hmmm, tam už bych měl názor jiný.

    "už jenom to, že se zdaleka ne všude používá HTTP/2 a stahování z jiného jména serveru má v prohlížeči samostatný limit na počet spojení, je podle mne dostatečná výhoda."

    Je možné, že jsi se někde upsal a věta nevyznívá tak, jak by měla?