Hlavní navigace

Názor k článku Bitcoin v nesnázích: hrozí mu 51% útok? (aktualizováno) od Jenda - „Ty klasicke maji duveru delegovanou obcany pres stat.“ …který...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2014 23:56

    Jenda (neregistrovaný)

    „Ty klasicke maji duveru delegovanou obcany pres stat.“

    …který důvěru občas zradí. Ať už nešťastnou intervencí způsobující znehodnocení nebo třeba zabavením.

    „Takze pokud se chci rozhodnout zacit <b>pouzivat</b> digitalni menu, muzu si vybrat. Pokud si mam vybrat bitcoin, tak zvazuji, ze se pridavam pozde. Navic bitcoin trpi problemem, ze jeho tezba je optimalizovatelna pomoci ASIC. V podstate dnes nema smysl uvazovat o tezbe. Protoze uz je pozde. Beznymi vypocetnimi prostredky nic nevydelate. Takze jedine koupit specializovany stroj.“

    Počkej, tak chceš ji začít <b>používat</b>, nebo <b>těžit</b>? Pro používání přece žádný miner nepotřebuješ, prostě si vygeneruješ pár klíčů a necháváš si na ně převést Bitcoiny a pak s nima platíš.

    „To, ze se digitalni meny tezi, je jejich nejvetsi neduveryhodnost.“

    ?

    „Myslenka meny nezavisle na statech je uzasna. Ale proc treba bitcoin a ne litecoin.“

    I Bitcoin má strašnou volatilitu, kurz lítá, protože v něm je málo „skutečných“ hodnot. U LTC to podle mě bude ještě horší, ale nesleduju to.

    „A proc ne treba zlato.“

    Zlato je super, ale nejde poslat přes TCP/IP na druhou stranu světa a nejde skriptovat. Pokusy o toto (přenos prostřednictvím informace i „Contracts“) tu byly a zatím vždy skončily buď podvodem (fractional reserve banking) nebo destruktivním zásahem státu.