Hlavní navigace

Názor k článku Bittorent pod útokem amerických ISP od Ondrej \'SanTiago\' Zajicek - > Otazka je proc vam vadi ze vam...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2008 14:32

    Ondrej \'SanTiago\' Zajicek (neregistrovaný)
    > Otazka je proc vam vadi ze vam 10% uzivatelu dela 90% uploadu. Vzdyt si to prece zaplatili, tak at to pouzivaji ne?

    Protoze tim vyrazne (nekolikrat) snizuji prumernou rychlost tem ostatnim. A takovou rychlost mohou dosahovat jen diky tomu, ze ostatni linku vyuzivaji malo.

    > nebo jim dejte agregaci a nechte je at se mezi sebou o tu linku porvou a ano ty co to nevyuzivaji dotuji ty co to vyuzivaji hodne.

    Anebo jim dam agregaci a pravidla v ni nastavim tak, aby se to srovnalo (trebaze se volna kapacita rozdeluje vazene podle prenesench dat). Muj argument byl ten, ze agregace 1:50 nutne neznamena, ze uzivatel zarucene dostane alespon 1/50 linky.

    > Navic problem je hlavni problem ty data procpat k uzivateli pres ADSL, my davame 2/4/8/12 Mbit downlink za stejnou cenu, nastavi se tam na portu takova velikost aby to uzivateli necrashovalo.

    To je treba u ADSL, kde provider ma linky tak akorat k telefonnim ustrednam. U wifi, kde provider ma linky vsude mozne a obvykle bezdratove, lze jen se znacnymi naklady dal navysovat kapacity paternich linek.

    > Takze prakticky receno muze mit user za $25 12Mbit prakticky bez agregace a bez omezeni prenesenych dat.

    V Cesku? Pokud vim, tak cena 1 Mbps zahranicni konektivity v Sitelu je nekde okolo 600 Kc, takze minimalne zahranicni konektivita bude agregovana. Nebo mate vyrazne lepsi ceny?