Hlavní navigace

Názor k článku Blokování hazardu: jak měl správně vypadat zákon od Petr Stehlík - Článek tohoto kalibru a ještě od mého oblíbeného...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2017 7:36

    Petr Stehlík

    Článek tohoto kalibru a ještě od mého oblíbeného spisovatele vysoce fundovaných technických textů mě na zdejším serveru překvapil. Dovolte mi připomenout některá fakta:

    Tento zákon je vzorovou ukázkou korupce a klientelismu v České republice. Pan ministr financí, jeden z největších oligarchů v naší zemi, jasně řekl, že mu zákon přinesli již napsaný zástupci českého hazardu a že jim ho vydal bez úprav.

    Cílem zákona totiž není nějaká bohulibá ochrana patologických hráčů a jejich rodin, ale pouze zvýšení zisků soukromých firem. Tento vzor by se dal mimochodem vysledovat i u řady jiných zákonů, např. z oblasti mobilní komunikace, kde také zákony přinášejí do sněmovny konkrétní poslanci již hotové z pera mobilních operátorů.

    Vysvětlovat proto ministerstvu, že zákon je napsaný špatně a měl být napsaný jinak, třeba s použitím definovaných termínů, je zbytečné. Tento zákon psali jiní šíbři a je dobře, že vyšel ve Sbírce právě v této podobě. Čeká totiž na svůj první soud, který by jasně řekl, že zákon je paskvil a patří do /dev/null.

    No a proč mě to překvapilo? Psal jsem to už dřív - kdokoliv se snaží "zlepšit" tento protiústavní zákon, napomáhá zlu, které za ním stojí. Dalo by se to omlouvat, že je jen tzv. "užitečný idiot", ale na mě to vždycky působí jako lidé, kteří udávali své sousedy za vlády gestapa. Promiň Ondro, ale je to tak. Technicky jsi to možná vylepšil, ale jediný přijatelný lidský postoj k cenzuře posledního trochu svobodného média je jasné a bezpodmínečné odmítnutí všech cenzurních zásahů.