Hlavní navigace

Názor k článku Btrfs v praktických ukázkách od phejl - >Vela miesta beru typicky uz aj tak (stratovo)...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2013 11:30

    phejl (neregistrovaný)

    >Vela miesta beru typicky uz aj tak (stratovo) >skomprimovane videa a obrazky, co sa uz nenarocnou >bezstratovou kompresiou nevylepsi.
    Ano ale pokud nepouzijete compress-force tak ty se compressovat nebudou. Jinak receno FS zjisti ze compression ratio je prilis maly a vzda to.

    >Ak je to naviac tak, ze sa nemozu pouzit blok / cluster >viackrat (tj. bez niecoho ako je tail-packing), tak si >velmi nepomozem, kedze male textove subory budu stale >zaberat minimalnu alokacnu jednotku.
    Jenze btrfs provadi packing maly souboru do 3916 bytu v ramci metadat. S tim ze vbudoucnu je mozne dodelat i tail-packing.

    Na posledni cast asi nema cenu reagovat. Btrfs funguje uplne jinak. Spousta lidi si mysli, ze (jako kdysi v dosu) se musi celej disk komprimovat a kdyz to chci vypnout tak zas dekomprimovat. Uvedomte si ze vse probiha na urovni FS, ne nad nim. Takze klidne muzu FS pripojit s kompresi a pak bez ni. Vysledek je ten, ze bloky zapsane behem pripojeni s kompresi budou komprimovane. Nic vic, nic min.