Hlavní navigace

Názor k článku Canonical chystá vstup na burzu, proto skončil desktop Unity 8 od Adam Kalisz - I přes jednoznačný trolling si dovolím seriózně odpovědět...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2017 16:08

    Adam Kalisz

    I přes jednoznačný trolling si dovolím seriózně odpovědět tím, že např. TrueOS (v podstatě FreeBSD s pár úpravami pro desktopové použití) zvládne převážnou většinu toho, co např. Ubuntu nebo Debian GNU/Linux podobně dobře. Zvládnu si tvrdit, že by např. moji rodiče i já sám neměl s TrueOS jako hlavním systémem na práci i osobní použití žádný zásadní problém.

    To, že se lidem od malinká tlačí Windows do povědomí různými způsoby ve škole, veřejném životě a často i v zaměstnání a tím pádem je tato varianta prostě akceptována jako něco daného, ještě neříká, že je Debian, Ubuntu, Fedora nebo cokoliv jiného špatné nebo nezajímavé. Většina lidí se tím nezabývala, podobně jako se lidí nezajímají, jestli jejich auto skutečně produkuje jen max. tolik emisí, co slíbil výrobce. Když je takový člověk potom konfrontován s fakty/ realitou/ novými poznatky, obecně je reakce odmítavá nebo rozpačitá. Někteří ale pochopí a informovanější se rozhodnou pro subjektivně lepší řešení. U Windows se většina uživatelů realistický nikdy nerozhodovala a to já vidím jako problém.