Hlavní navigace

Názor k článku Canonical ve ztrátě: pohled do účetnictví tvůrce Ubuntu od Redmarx - Prvni vec ten cloud. Vzdyt Ubuntu One zrusili,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2015 0:07

    Redmarx (neregistrovaný)

    Prvni vec ten cloud. Vzdyt Ubuntu One zrusili, jakej ze cloud? Mam Google Disc asi jako kazdej, moc se mi tam data davat nechce, mam OneDrive, taky ho ma kde kdo a taky se mi Microsoftu moc davat moje data nechce. Dropbox? No to bych si pomohl, navic docela premrstene ceny oproti ostatnim. Tak jsem zvolil Mega, zatim zdarma verzi a fakt je, ze nemaji poradne dodelanyho klienta na Androida, tak s tim mam problem, ale treba nez to tam zaplnim a budu zvazovat zaplatit za vic prostoru, to dodelaji a nebudu s tim mit problem. Proc nedokazal Canonical nabidnout variantu, kdyz teda chce podnikat s cloudem? Pro me by byli byvali nejduveryhodnejsi.


    Druha vec je ten jejich Ubuntu Phone OS, jako jak dlouho uz to vyvijej, kdy ten svuj system oznamili a furt jako nic? Mezitim uz vydal Google dve verze Androidu a Microsoft pripravil zbrusu nove Windows 10. Pritom na systemu pro smartphony a tablety by se vydelavat dalo, vyrobci by jiste zajem meli, protoze Windows Phone nejsou oblibene ani mezi vyrobcema a Googlu musi platit taky (za Gapps) a cast lidi by chtelo trochu komfortnejsi OS na tabletu nebo smartphonu, ktery by byl vic podobny desktopu, jenze musi to byt zaroven nejak revolucni pro ovladani na tech malejch zarizenich, aby to vytvorilo nejakej wow efekt a vsichni to chteli. No ale Canonical nic takoveho zatim teda nepredvedl.


    Takze ve vysledku jsem sice fanousek Ubuntu, ale fakt nevim, jak chtej dal pokracovat, pokud aspon trochu nezacnou vydelavat.