Hlavní navigace

Názor k článku Čechům není výměna slova master v Gitu srozumitelná, říká Petr ‚Pasky‘ Baudiš od Miroslav Šilhavý - Otroctví není doménou ani USA, ani černochů, ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2020 9:35

    Miroslav Šilhavý

    Otroctví není doménou ani USA, ani černochů, ani nějakých 250 let. Křesťané a židé jako otroci mají tradici daleko větší a nikdo se z toho nehroutí.

    My tu řešíme především to, že se to dotýká lidí z otrokářské epochy USA, která oficiálně skončila před "pár" lety a jejíž důsledky jsou zatím živé. Zde funguje generační paměť. Otrokářské epochy před sty lety, nebo v zemích, kde už důsledky vymizely, nejsou předmětem toho, co řešíme.

    Židé možná nejsou hákliví na otrokářství (i když, o tom by se dalo hodně dlouho diskutovat), ale určitě je, analogicky, zasahuje znevažování činů a epchochy, kdy měli být vyhlazeni z celé Evropy (+ SSSR). I Židům projevujeme náležitý respekt k tomu, čím si prošli.

    Argumenty v číslech hledali i dva největší diktátoři dvacátého století. Neumím pochopit, proč technicky nadaní lidé (zde) redukují člověka jen na číslo ve statistikách.