Hlavní navigace

Názor k článku Čechům není výměna slova master v Gitu srozumitelná, říká Petr ‚Pasky‘ Baudiš od Miroslav Šilhavý - White Lives Don't Matter a univerzita ji ještě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 7. 2020 7:58

    Miroslav Šilhavý

    White Lives Don't Matter a univerzita ji ještě kryje. Dovedete si představit, že by někdo napsal, že nezáleží na černých životech?
    [Cambridge University backs academic who tweeted 'White Lives Don't Matter' - and PROMOTES her to professor - after she received barrage of abuse and death threats]

    White Lives Don't Matter je reakce (hyperbola) na současné dění. I když se (zjevně) najdou jedinci, kteří tento rozdíl neumějí intelektuálně zpracovat, tak se nic neděje. Nenastane lynčování bělochů, nestane se z toho doktrína pro rasisty. Naopak takový název práce se snaží rasisté používat jako další argument, aby ukázali, jak jsou běloši "utlačovaní".

    Pokud byste práci nazval Black Lives Don't Matter, byl by to v této době (v našich stoletích) úplně obyčejný faul. Stejně jako jste si nepřečetl tu první práci (a nevíte, že získala autorka profesuru nikoliv za tuto práci), nepřečetl byste si ani tu druhou. Jen by se to heslo argumentem: "vidíte, napsala pravdu a dostala za to profesuru".

    Provokativně se strefovat do zvýhodněné většiny není projevem zakázané diskriminace. Naopak to ukazuje, jak absurdní jsou naše "většinové" myšlenkové pochody, jak je rasismus hluboko pod kůží.