Hlavní navigace

Názor k článku Cena za elektřinu vzrostla letos sedmkrát a bude to horší, říká Josef Grill (Wedos) od lojza - Nevím čemu říkáte kritické myšlení. Ale dle selského...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2022 13:17

    lojza

    Nevím čemu říkáte kritické myšlení. Ale dle selského rozumu či logiky. Proč si s tím chlazením s olejem hráli? Buď si jenom hráli (koníček šéfa) nebo v tom viděli prostor na úspory nákladů (bude to lépe a levněji chladit, ušetříme, vyděláme, může mít lepší ceny než konkurence ...).

    Za 10 let to nemají v produkci. Přiznaný fakt. Argumenty jsou posledních cca 5 let stejné. (ladíme, přepočítáváme, hledáme optimum ...). Takže to nefunguje tak dobře, aby to do produkce dali. Jinak by to tam bylo. Buď je to drahé, nebo servery takto chlazené z nějakých důvodů nefungují. Nebo něco jiného. Nevíme. Ale víme že to nepoužívají.

    Přišla krize, každý ušetřený Watt má násobně vyšší cenu. Přesto stále říkají - bude to za rok, když to půjde dobře. Takže jenom o penězích (investice, návratnost ...) to nebude. A že je cena elektřiny dost trápí je v článku, v tom dopise Fialovi a v tom, že se chystají přesunout podnikání do jiných zemích (to je v tom dopise na konci).

    Kde jsem při neumělém pokusu o kritické myšlení udělal chybu? (snažil jsem se používat logiku a předpokládám že ve Wedosu se chovají racionálně)