Hlavní navigace

Názor k článku CentOS je mrtev, ať žije CentOS Stream: distribuce předbíhající ve vývoji RHEL od lzap - RHEL 8 jako první v historii obsahuje podporovaný...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2020 9:24

    lzap

    RHEL 8 jako první v historii obsahuje podporovaný upgrade (7->8), jsou tam omezení, ale žádná jiná verze to neměla zdokumentované a otestované. Dost dobře nechápu, co se snažíte říct. Každý major upgrade je bolestivý, co si budeme nalhávat, spíš bych doporučil reinstalaci a naplánování deploymentů tak, aby se maximáně využila dlouhá doba podpory.

    Ano, pracuju pro Red Hat, ale to neznamená že moje názory nejsou objektivní. Kde přesně se dopouštím nějakých nepřesností? Já osobně vnímám změnu modelu k lepšímu protože většina mých CentOS serverů jsou testovací nebo nekritické instance, ale chápu že někomu může lépe vyhovovat starý model kdy CentOS vychází dlouhou dobu po RHELu, tím může být vnímán jako stabilnější.

    K tomu "nasrat komunitu" asi není co říct, každá změna někoho asi "nasere". Jen jsem pár věcí upřesnil, každý ať si z toho vybere co chce.