Hlavní navigace

Názor k článku CentOS je mrtev, ať žije CentOS Stream: distribuce předbíhající ve vývoji RHEL od Youda - Ja pujdu zitra na steering a ti sedovlasi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2020 23:09

    Youda

    Ja pujdu zitra na steering a ti sedovlasi panove, co maji o distribucich matne poneti (jsou experty v jinem oboru) se me budou ptat.
    Pame Youda, pred dvema mesici jste nam tu povidal bachorky, proc mame stavet na Centosu8, namisto woken, ktere mame vsude jinde.
    Ze je to volna zjednodusena varianta RHEL bez podpory ekosystemu Satellite6, bez podpory vyrobce, jenom komunity, coz pro dany projekt nevadi a ze pozdeji se da prejit na enterprise verzi.
    Nakecal jste nam, ze je v zajmu RH drzet Centos ve stavajicim modu, je to pro ne defacto marketingovy nastroj, kdo si na Centos zvykne, seamless switchne na placeny RHEL. A ted je tu jakysi Stream, muzem zapomenout, ze jako v pripade verze 7 proste nechame servery jak jsou, dokud bude trvat podpora, nic nas do upgradu nenuti. RH ma sice hromadu kecu, jak se nic nezmeni, ale verte firme, ktera svevolne zrusi deklarovanou podporu na.polovinu.

    A ja jim odpovim ve stylu: "Plne chapu, ze ted vypadam jako naprosty curak, ale tim je nekdo jiny". Nabidnu jim v ramci stavajicich projektovych costu switch na jiny system, co ma ve svem nazvu LTS, konkretne Ubuntu.

    A vubec nebudeme resit, jestli Ubuntu LTS ma stabilnejsi ABI nez Centos Stream. Valka slov, LTS vs Stream, hotovo, smytec.
    A pokud to tak dopadne a oni sedovlasi panove ve steeringu mi zmenu povoli, budu stastny jak blecha. Ten projekt se pripravoval rok, nez se odladil RFP design a smlouva.

    A cely Stream si spanembohem narvete do spic.

    A ja osobne, jenom kvuli tototo extempore, budu RH nedoporucovat a hanit, kdokoliv se.me zepta.
    Vy kurvite business me, ja to budu vracet.