Hlavní navigace

Názor k článku Ceny Velkého Bratra: známe největší narušitele soukromí od Tomáš Šimek - I kdyby to mělo zachránit JEDEN lidský život... ...tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2008 21:16

    Tomáš Šimek

    I kdyby to mělo zachránit JEDEN lidský život... ...tak to stejně neospravedlňuje buzeraci, kontrolu a slídění nad desítkami milionů ostatních lidí.

    A když to vyslovím jako to že policie, tajné služby a státní aparát dělájí za pomoci moderní techniky svojí práci? Tedy zbavené nesmyslných emocí, lživého a nesmyslného podtextu?

    Já osobně klidně budu riskovat, že mě MOŽNÁ někdo okrade, zmlátí nebo zabije místo toho, abych se na 100% nechával sledovat cizíma lidma.Navíc, pro svou obranu jsem schopen udělat sám daleko více, než nějaká zatracená kamera. Nejsem línej a o svou bezpečnost jsem schopen se postarat sám místo toho, abych jako vy, připosraneček, spoléhal na ochranu Velkého Bratra.

    Vidíte a já ne. Stejně na mne cizí lidi koukají na ulici, úřadech práci. Co vy uděláte pro svoji ochranu, oholíte si palici a vezmete si bejzbolku? Potom si na vás nikdo už netroufne? Ochrání to i Vaše děti a slabé? Ochrání vás to proti pádu letadla, pokud budete na nevhodném místě? Vskutku naivní uvažování (na úrovni zvířete, takovejhle světonázor navíc snad prezentujou satanisti ne?).

    Doporučuji přečíst ono profláknuté 1984. Možná vás to probudí. Co Orwell predikoval v roce 1948 se nyní začíná pomalu a jistě naplňovat. Já ale takhle žít NECHCI!! Svoboda má svou cenu a tou cenou je i vyšší míra rizika. Pro ovce jsou zde ohrady, tak do nějaké táhněte a nechte nás vlky žít.

    Jste opravdu primitiv! (na nadávku nadávkou) Uniká vám základní fakt. 1984 byl opravdu o něčem jiném než o televizi, která funguje jako kamera a všechny monitoruje a podobnejch možná snad dokonce překonanejch už technologiích. Konec civilizace od Aldousle Huxloeyho byl se svojí bokanovskyzací lidí a kastováním a predispozicí ještě daleko hustší.

    Poenta je, komu tam tomu všechno sloužilo! Tam k udrzení útlaku a lidské kontroly a pokoření (stejně jako v Číně, Korei a dalších) Tam, kde to slouží k udržení zákona a pořádku je třeba to podporovat, pokud zásah do lidských práv není neúnosný. Což se u nás ale díky histerii "vlků" rozhodně nestane, že?. Praxe je taková, že kolega kamarádovi policistovi musel načerno dohledávat majitele mobilu, ze kterého mu něko vyhrožoval že ho podříznou (díky kvótám na odposlechy neexistuje kvůli takovéto prkotině požádat operátora o ůdaje, nebo odposlechnout). Ještě postřeh-vidíte, že kamarád kamarádovi toto bezproblémů zjistí, policajtům byste tuhle možnost nejradši v zájmu svobody úplně vzali, žejo?