Hlavní navigace

Názor k článku CETIN chystá vlastní koncové zařízení Terminátor a další novinky od Trident - Dalsi dunici sud... Na DSL se nic nevytaci a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2019 8:30

    Trident (neregistrovaný)

    Dalsi dunici sud...
    Na DSL se nic nevytaci a nikdy vytacelo. Zadne vytaceni PPP neresi!!! Proste je to jak na pronajate lince. Zarizeni maji prime spojeni neni treba nic vytacet. Jen se navaze PPP spojeni nad jiz existujicim spojenim na linkove vrstve dane DSL technologie.
    To spojeni ktere mohou vytvaret nektere routery je zejmena kvuli nekterym americkym operatorum kteri takto resili pripojovani kdy si uzivatel navazoval PPP spojeni sam - puvodne i primo z pocitace. Ty duvody byly technicke z duvodu migrace z tehdejsich dialupovych siti RAS->BRAS a taky ze koncova zarizeni mohla byt pomerne levna - jen media konvertor a nebo i s implementaci ukonceni ATM vrstvy. To same platilo i pro kabelovky a Docsis.
    Toto se nas uz netyka jelikoz se u nas ADSL zavadelo tak pozde(3 hodiny po 12te), ze uz byla cenove dostupna zarizeni ktera si PPP zarizovala sama i vcetne mozneho IP routingu - prvni zarizeni dostupne u nas byl Thomson/Alcatel coz je "hifi" proti tomu s cim se zacinalo v USA.