Hlavní navigace

Názor k článku Chrome bez H.264: co tím Google sleduje a proč to dělá od Lael Ophir - Red Hat pokud vím prodává předplatné podpory, kdežto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2011 13:59

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Red Hat pokud vím prodává předplatné podpory, kdežto MS žije z prodeje licencí. Nákup nebo upgrade SW můžete vcelku snadno odložit. Naopak pokud už máte produktivní server a platíte si podporu, tak jí těžko budete vypovídat. Faktem je, že se "krize" MS ani Red Hatu nijak výrazně nedotkla. A když jsme u toho, tak v roce 2009 propouštěli prakticky všichni, včetně Googlu a IBM. MS tehdy propustil 5000 (5.5%) lidí z marketingu, sales a spol., ale zároveň najal asi 2500 lidí na technické pozice.
    Red Hat dokázal vzít kód Linuxu (což je opis kódu komerčních unixů, jedno API po druhém), zkompilovat ho, zabalit do krabice s nápisem Red Hat, na média napsat "nesmí se kopírovat", a prodává licence+subscrip­tion. Vývoj naprosté většiny dodávaného kódu neplatil. Tak nevím jestli je lepší "pochybně" nakupovat know how, nebo si nechat napsat kód za peníze někoho jiného (nadací platících vývoj open source z daní, IBM, Sunu, Oraclu a dalších).