Hlavní navigace

Názor k článku Cibulová architektura aneb jak nepřipravovat špagety od null null - @wajtr Tak jest. Skoro každá déle exitující firma to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2020 9:14

    null null (neregistrovaný)

    @wajtr

    Tak jest. Skoro každá déle exitující firma to tak má. Málokterá má čas peníze a chuť pořád všechno přepisovat a ještě dostatečně často. V momentě kdy i celou aplikaci zahodí a napíše znova, jako tuším třeba Aukro, tak se nevyhne tomu co píšete a od určité chvíle se iz toho nového systému stává to co píšete.

    Každopádně bych pro Vás měl jeden běžný příklad užití vrstvení za účelem výmeny technologie - jsou to databázové mappery jako Doctrine (php) nebo Hibernate (Java) které pokud jsou správně implementovány do aplikace (persistence, repository, facade, ...) umožňuji kompletní výměnu datového úložiště - přímo a prakticky se tak děje např. u Doctrine kdy pro účely automatizovaného testování použijete SQLite DB a pro aplikaci třebe MariaDB nebo MySQL. Abych byl férový, narazili jsme na jednu (ale jedinou) obezličku kterou jsme kvůli použití SQLite pro testy museli vyřešit v jednom Repozitáři.
    Samozřejmě i tak je to u složitější aplikace často něco za něco.

    24. 1. 2020, 09:16 editováno autorem komentáře