Hlavní navigace

Názor k článku Čína posiluje kontrolu nad internetem, chce zatrhnout VPN od NULL - Jasně, to máš pravdu, o tom žádná ale: FB...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2017 11:41

    NULL (neregistrovaný)

    Jasně, to máš pravdu, o tom žádná ale:

    FB nemaže příspěvky které odporují jeho vnitřním pravidlům nebo zákonu, ale selektivně blokuje celé stránky na žádost 3. stran a to je velký rozdíl. Soukromá společnost neznamená "můžu si dělat co chci . . . ", tedy pro některé jako Andrej ano, ale nemělo by, nebo by to mělo být veřejně dáno jesně najevo
    (IMO on ten čínský firewall a sítě taky asi nebudou majetkem čínského lidu, ale majetkem společnosti, kterou vlastní některý, nebo několik, straníků a službou dojí stát . . . . )

    Víš, ona i většina médií jsou soukromé firmy, ale všichni si hrají na to, jak jsou "nezávislá", "automatic( evropská === vyvážená ) :-)", "mediální svoboda". Podívej, já si to dobře uvědomuji a je to opravdu jak píšeš, na druhou stranu se ale dodržují nějaká pravidla, aby jsme se jaksi dál mohli označovat jako demokracie se svobodou slova a třeba ty smluvní podmínky opravdu čtu od jisté doby u každé služby, to ano, ale tak se tu pak neoznačujme jako vyspělá demokracie se evobodou slova (EU) ale demokracie se selektivním výběrem povoleného slova. Ano, FB je někde mezi tím, ale podle mne už přesahuje meze komunikátoru a je to regulérní platforma se zprávami, linky na ně a různýmy oficiálními kanály a jsou i dále citovány - jako třeba ofic. stránky politických stran a jejich tvorba, různých skupin i o tom onom zbrojním zákoně tam vesele roztrubují zase ty zájmové skupiny ale nikdo je nezblokuje i když kolikrát nalinkují nějakou zjevnou hovadinu nebo zavádějící kec - ale to je podle mě v poho, svoboda slova má být až po urážky, atd . . . .

    Jde o to, že pak se tu objeví několik chytráků jako @L O a budou ti vykládat, jak v Rusku nesmí média kde co zveřejnit, naní tam svoboda slova, ale mrkneš k nám a tady se názory vysekávají taky. Jiná metoda, výsledek stejný. Nadává se na soukromé plátky ruské propagandy, musí se kvůli tomu stavět politický odbor při PČR a najednou už soukromá firma nic neznamená . . . to mi na tom vadí . . .